همانطور که می‌دانید، بیشتر چمدان‌های موجود در بازار از انواع چمدان‌های با بدنه‌ی پلاستیکی فایبرگلاس یا از مدل‌ چمدان‌های با روکش و بدنه‌ی پارچه‌ای می‌باشند. از همین برای دوخت چمدان ابتدا باید نوع چمدانی که می‌خواهید آن را تولید کنید انتخاب کرده و سپس خط تولید آن را فراهم نمایید.

در فرآیند تولید چمدان در بخش‌های ابتدایی قالب چمدان با استفاده از تزریق یا پرس، فرم‌دهی می‌شود. در قسمت بعد قسمت‌های مختلف چمدان برای ابزاری نظیر چرخ، دسته و سایر یراق آلات، سوراخ کاری و مناسب سازی می‌شود و در مرحله‌ی آخر فرآیند دوخت و اسمبل قسمت‌های مختلف انجام می‌گیرد.

قسمت اول فرآیند دوخت چمدان مربوط به انجام امور غیر از دوخت مانند دور گیری کار اولیه است در هنگامی که بخش پشت یا جلویی چمدان از قالب اصلی خارج می‌شود. همچنین در بخش بعدی می‌توان قسمت‌هایی از چمدان را که ناز به پانچ یا سوراخ کاری دارند، آماده نمود. به این منظور می‌توان از دستگاه‌ها زیر استفاده کرد.

دستگاه دور گیر و اضافه زن (1)

A- دستگاه دورگیر و اضافه زن: این دستگاه برای بریدن لبه‌هایی از چرم که از آستر و مقوا بیرون زده شده یا برای بریدن اضافه‌های زیره یا هر کار مشابه دیگری استفاده می‌شود.

دستگاه های پرس و پانچ (11)

B- دستگاه‌های پرس و پانچ: در برخی از کفش‌ها فقط روی چرم قسمت بالایی سوراخ‌هایی برای گذر دادن بند ایجاد می‌شود. در نمونه‌هایی دیگر از کفش‌ها مانند پوتین‌ها علاوه بر ایجاد سوراخ، حلقه نیز برای رد کردن بند پانچ می‌شود. این کار با استفاده از دستگاه پرس و پانچ انجام می‌شود.

در این بخش فرآیند دوخت انواع چمدان‌ها بررسی می‌شوند. ماشین‌آلات و چرخ‌های خیاطی مناسب برای دوخت معرفی شده و ویژگی‌های هریک بیان خواهد شد.

دوپایه (33)

بخش ۱: دوخت زیپ و بخش جلویی به بدنه‌ی اصلی چمدان

چرخ خیاطی دو پایه: برای دوخت قسمت‌های نیمه ضخیم و ضخیم می‌توان از چرخ خیاطی دو پایه استفاده نمود. در این قسمت قسمت‌های زیپ‌دار بخش جلویی به بدنه‌ی اصلی چمدان دوخته شده و اسمبل می‌شوند.

دوپایه (33)

بخش ۲: دوخت آستر داخلی به بخش جلویی

چرخ خیاطی دو پایه: به‌منظور دوخت آستر و نوار لبه‌ی داخلی به بخش اصلی و بدنه‌ی جلویی چمدان می‌بایست از چرخ خیاطی دو پایه استفاده نمود.

بطر کمپلت از رو چمدان دوزی (5)

بخش ۳: دوخت مغزی با بخش جلویی

چرخ خیاطی بطر کمپلت از رو چمدان دوزی: برای دوخت مغزی به بخش اسمبل شده چمدان که همراه با نوار و آستر می‌باشد بهتر است از چرخ خیاطی بطر چمدان دوزی استفاده شود. این دستگاه با بازوی افقی مناسب، قابلیت دوخت انواع کارهای سه بعدی و ضخیم را دارا می‌باشد.

دوپایه (33)

بخش ۴: دوخت‌های فریم پلاستیکی

چرخ خیاطی دو پایه: به‌منظور دوخت فریم پلاستیکی دورِ بخش جلویی و قسمت‌های دیگر چمدان می‌بایست از چرخ خیاطی دو پایه استفاده نمود.

بطر کمپلت از رو چمدان دوزی (5)

بخش ۵: دوخت‌ بخش داخلی

چرخ خیاطی بطر کمپلت از رو چمدان دوزی: در این قسمت لبه‌ی حالت چرمی داخلی و بخش حجم‌دهنده‌ی داخلی همراه با نوار به قسمت جلویی دوخته می‌شوند. برای این منظور بهتر است از چرخ خیاطی بطر کمپلت از رو چمدان دوزی استفاده شود.

دوپایه (33)

بخش ۶: دوخت‌ زیپ بخش اکسسوری و لوازم

چرخ خیاطی دو پایه: به‌منظور دوخت زیپ بخش اکسسوری همراه با نوار و آستری داخلی چمدان می‌بایست از چرخ خیاطی دو پایه استفاده شود.

بطر کمپلت از رو چمدان دوزی (5)

بخش ۷: دوخت‌ بخش زیپ و نوار بخش داخلی چمدان

چرخ خیاطی بطر کمپلت از رو چمدان دوزی: برای دوخت تمامی قسمت‌های چند لایه، به لایه‌های مختلق و نوار دوزی یا مغزی دوزی روی آن‌ها باید از چرخ خیاطی بطر چمدان دوزی استفاده شود.

در قسمت قبلی فرآیند دوخت چمدان‌های پارچه‌ای بیان شد. اما همانطور که می‌دانیم چمدان‌های پلاستیکی نیز از انواع چمدان‌ها هستند که بیشتر توسط قالب شکل گرفته و به دوخت کمتری نیاز دارند. در این قسمت دستگاه‌های مناسب جهت دوخت چمدان‌های پلاستیکی معرفی می‌شوند.

بطر فوق ضخیم دوز (3)

بخش ۱: دوخت‌ بخش زیپ بیرونی چمدان

چرخ خیاطی بطر فوق ضخیم دوز: به‌منظور دوخت زیپ اصلی درب چمدان می‌باست از چرخ خیاطی بطر فوق ضخیم دوزی استفاده نمود.

بطر کفی دوزی (3)

بخش ۲: دوخت‌ محل اتصال دو طرف و انتهای چمدان

چرخ خیاطی بطر کفی دوزی: جهت دوخت دو طرف و انتهای چمدان به یکدیگر باید از چرخ خیاطی بطر کفی دوزی استفاده نمود. این دستگاه با طراحی و فضای مناسب، سبب سهولت در دوخت کار می‌شود.